سوگواری و گریستن بر امام حسین علیه السلام همواره از جهات گوناگون، موضوع پژوهشها و تحلیلهای دروندینی و بروندینی بوده است. یکی از مسائلی که پرسشها و شبهات فراوانی را برانگیخته، آثاری است که در روایات شیعی برای گریستن بر مصائب امام حسین علیه السلام بیان شده است. مخالفان، چنین روایاتی را برخاسته از گزافاندیشی و موجب جرأتورزی بر گناه دانسته و تحلیل منطقی و استواری برای آن قائل نمیشوند. هدف از نوشتار حاضر ارائه تحلیلی روانشناختی از سازوکار تأثیر معنوی گریستن بر مصائب امام حسین در روح و روان انسان مؤمن و در نتیجه، آمرزش گناهان او استدر این پژوهش با تحلیل آموزه مغفرت بخشی گریستن بر امام حسین و مقایسه آن با آموزه توبه، که مهمترین ساز و کار معنوی آمرزش گناهان در فرهنگ اسلامی است، به دست آمد که فرایند روانشناختی توبه و گریستن بر امام حسین، یعنی جداشدن از بدیها و گرایش به سوی خوبیها یکی است و تحولات روانشناختی شخص توبه کننده و شخص سوگوار از شباهت قابل توجهی برخوردار است. در این پژوهش، شیوه جمعآوری اطلاعات، کتابخانهای و روش تحقیق، توصیفی – تحلیلی است.
فامیل دردشتی, احمدرضا و شاملی, عباسعلی . (1399). تحلیل روانشناختی آموزه مغفرتبخشی گریستن بر امام حسین (علیهالسلام) در تناظر با آموزه توبه در منابع اسلامی. پژوهش های روانشناسی اسلامی, 3(1), 39-58.
MLA
فامیل دردشتی, احمدرضا , و شاملی, عباسعلی . "تحلیل روانشناختی آموزه مغفرتبخشی گریستن بر امام حسین (علیهالسلام) در تناظر با آموزه توبه در منابع اسلامی", پژوهش های روانشناسی اسلامی, 3, 1, 1399, 39-58.
HARVARD
فامیل دردشتی, احمدرضا, شاملی, عباسعلی. (1399). 'تحلیل روانشناختی آموزه مغفرتبخشی گریستن بر امام حسین (علیهالسلام) در تناظر با آموزه توبه در منابع اسلامی', پژوهش های روانشناسی اسلامی, 3(1), pp. 39-58.
CHICAGO
احمدرضا فامیل دردشتی و عباسعلی شاملی, "تحلیل روانشناختی آموزه مغفرتبخشی گریستن بر امام حسین (علیهالسلام) در تناظر با آموزه توبه در منابع اسلامی," پژوهش های روانشناسی اسلامی, 3 1 (1399): 39-58,
VANCOUVER
فامیل دردشتی, احمدرضا, شاملی, عباسعلی. تحلیل روانشناختی آموزه مغفرتبخشی گریستن بر امام حسین (علیهالسلام) در تناظر با آموزه توبه در منابع اسلامی. پژوهش های روانشناسی اسلامی, 1399; 3(1): 39-58.